Efterår

6 grunde til at efteråret er bedre end sommeren

Der kan være mange grunde til at foretrække en årstid over de andre, men det er typisk sommer og vinter, der bliver diskuteret. Forår har du da nok også hørt en del argumenter for, men den sidste og alt for ofte oversete årstid er efteråret, som har mere at byde på, end mange indser. Det har nok noget at gøre med, at sommerferien og det varme vejr ser sin ende omkring samme tid som efteråret starter. Der er nogle gode ting ved efteråret, som du kan læse mere om her, så du også kan sætte mere pris på de gode ting ved den her årstid.

Risikoen for at blive solskoldet i efteråret er markant lavere. Det er helt sikkert en fordel som flere danskere i år end de tidligere år kan sætte pris på. Vi har trods alt haft mere sol og varme den her sommer end de fleste danskere nogensinde har oplevet i en dansk sommer.

Landmændene har haft en meget hård sommer i år, hvor den konstante hede har reduceret mængden af afgrøder, der har kunnet høste, med cirka 50%. De har altså mistet halvdelen, samtidig med at der formentlig har været flere omkostninger forbundet med vanding og så videre. Om det har ført til øgede priser i supermarkederne har vi ikke kunnet finde ud af, men det er uanset hvad en fordel ved efteråret, at der er mere regn.

I år var sommeren godt nok varm nok til at slå græsset ihjel mange steder, men der er nu en gang oftere brug for at finde hækkesaks og plæneklipper frem om sommeren, end der er om efteråret. Det er en fordel ved efteråret, som de fleste helt sikkert er glade for.

Det er billigere at rejse til udlandet på ferie om efteråret end om sommeren, så du kan stadig få sol og varme, hvis du ikke fik nok i løbet af sommeren. Det gælder ikke altid omkring skolernes efterårsferie, men hvis du kan få ferie uden for den uge, så er det ganske billigt at tage sydpå – eller nordpå, hvis du vil på skiferie.

Det kan være ganske smukt, når bladende falder af træerne. Det kræver selvfølgelig, at man er til den slags varme farve, som brune og orange blade nu en gang har. Man kan desuden hoppe i bunker af blade, men for dem der river bunkerne sammen er det måske knap så sjovt.

Den sidste grund til at eftåret er bedre end sommerne, som vi vil sætte fokus på nu, er at man kan gå en tur midt på dagen uden at smelte. Det er ikke så rart at gå en tur, når man både bliver solskoldet og sveder, så det er nemmere at motivere sig selv til at gå en tur om efteråret end om sommeren.