Puslespil er klogt tidsfordriv til de mørke måneder

Vi kender godt de dage, hvos vejret bare er gråt i gråt. Hvor regnen bare bliver ved, så man ikke kan være ude. På sådan nogle dage har man brug for noget hyggeligt tidsfordriv. Måske noget man kan være flere om, måske bare noget man kan gå og sysle med for sig selv. Lave sig en kande te eller kaffe og så fordybe sig og glemme regnen og alt det grå og kedelige udenfor. Lige præcis i den situation er puslespil en af de bedste løsninger på det problem.

Der er noget forventningsfuldt over at pakke æsken ud, og tømme alle de løse brikker, til et nyt puslespil, ud på spisebordet. Måske har man en god te eller kaffe i koppen, og lidt lækre snacks at nippe til. Der ligger bunken af brikker på bordet. Så kan vi gå i gang. At lægge puslespil er det perfekte tidsfordriv på de mørke dage. Man kan være alene og hygge sig med det, eller man kan være et par stykker. Det er bare om at komme i gang. Finde de første to, der passer sammen.

Flotte motiver i mange varianter

Om det er et puslespil med et billede af et flot bjerglandskab eller en storby om natten er ikke altid vigtig. Det, der er det sjove er at finde brikkerne, der passer sammen, og se billedet vokse frem på bordet foran sig. Det er god gymnastik for hjernen, der elsker at blive sat på den slags opgaver. Hjerner er vilde med puslespil, og de har godt af at blive trænet i at finde brikker, der passer.

Og timerne går, mens billedet på bordet vokser og bunken med løse brikker skrumper. Hvis det er et puslespil med mange brikker, så kan der være beskæftigelse til flere dage.

Vi skal spise!

Er der pludselig aftensmad, så har man en udfordring. Spisebordet er jo brugt til puslespil! Det kan dog let løses, hvis man har lagt sit puslespil på en speciel dug, for så kan man bare rulle det sammen og tage det frem igen efter maden. Smart, ikke?